Podívejte na fotky v galerii
Podívejte na fotky v galerii
Podívejte na fotky v galerii
Podívejte na fotky v galerii
Podívejte na fotky v galerii

Vařit ze zeleniny se může na první pohled zdát jako nuda, ve skutečnosti však skýtá extrémně bohatou paletu možností, co z ní připravit. Jakým způsobem se dá se zeleninou pracovat s respektem, inovativně a bez zbytečného plýtvání, soutěžícím předvede speciální host – Pavel Drdel. Ten se ve strakonické restauraci Sůl a Řepa zaměřuje na jídla z lokálních surovin, v nichž právě zelenina hraje hlavní úlohu, a soutěžícím ve své MasterClass názorně ukáže, jak je možné připravovat českou klasiku bez masa.

-reklama-


Soutěžící dostanou, po vzoru MasterClass Pavla Drdela, za úkol připravit českou klasiku dle vlastního výběru, ovšem ve vegetariánské verzi. Už to samo o sobě je poměrně náročný úkol, vzápětí se však ukáže, že mnozí mají poněkud pomýlenou představu o tom, co to česká klasika vlastně je. Porotci jsou některými nápady lehce šokování, rozhodnou se však soutěžící dát na jejich rady a pokrm změnit? A kdo nakonec postoupí na balkon, když šanci dostanou jenom ti, jimž se podaří pokrm lákavě naservírovat?

Soutěžící, kteří při vaření vegetariánské verze české klasiky neuspějí, budou muset do dvoukolové vyřazovací výzvy. Nejprve je čeká další z oblíbených testů chuti a tentokrát si porota připravila vyloženou lahůdku. Naservíruje totiž amatérským kuchařům 12 zeleninových šťáv, které mají správně identifikovat. Ty nejlepší čeká balkon, ostatní poměří své síly při přípravě řepného Wellingtonu.

Na konci dne bude muset jeden soutěžící kuchyň MasterChefa opustit. Koho nakonec přemůže zelenina, uvidí diváci už ve středu 5. října ve 20:20 na TV Nova a už teď na Voyo.

Zdroj: TV Nova

-reklama-