Podívejte na fotky v galerii
Podívejte na fotky v galerii
Podívejte na fotky v galerii
Podívejte na fotky v galerii
Podívejte na fotky v galerii

Prostřeno! je tady s dalšími díly a také tentokrát se spoustou skvělých receptů a lidských příběhů. Své kuchyně a vlastní kulinářské umění představí čtyři muži a jediná žena. A bude na co se dívat. U prostřených stolů vyzkoušíme a ochutnáme recepty světové i domácí kuchyně, kromě toho zajímavý úkol týdne, kterým je tentokrát chuťovka k pivu. Tedy dobrota, která se dá stejně tak odbýt – jako i vymazlit. Jak se jí kdo chopí a kolik bodů za ni padne? Jak se takové zadání podaří zakomponovat hostiteli do menu, aniž by ostatní poznali, že se jedná o něco navíc?

-reklama-


Všem soutěžícím jde o jediné. Pohostit, neztratit kuchařskou čest a ideálně také vyhrát. Kromě toho všichni tvrdí, že si chtějí celý týden užít a poznat se s novými přáteli. Odhalí taktika, který jim jejich přání zhatí, nebo se celý týden odehraje v poklidu? Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést deset tisíc. Ze stejné částky se pak bude moci těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!

Jako první se k plotně a pípě postaví bývalý výčepní Petr. Ten, i když změnil profesi a dnes se už nevěnuje čepování, ale natáčení videí, nic nezapomněl ze své práce u pípy. Petr hosty pozve k sobě domů, do krásného bytu, na jehož současné podobě se nadřel vlastníma rukama. Petrovo menu zní ambiciózně už na papíře, když Petr slibuje kachní prsa sous-vide, salátek, bagetku, polévku z pečeného květáku s kokosem, jako hlavní chod bude hovězí hrudí, pečené batáty, grilovaný ananas, konfitovaný česnek, BBQ omáčka a na závěr ještě brownies s ovocem a zmrzlinou. U plotny to Petrovi půjde od ruky, jen při krájení batátů se pořeže a ruku si bude muset ošetřit. Jako zábava bude čepování piva, kdy Petr svým soupeřům vysvětlí, jak správně pivo čepovat. A připraví nejen názornou ukázku, ale také hosty nechá si práci s pípou a půllitrem vyzkoušet.

Úterní soutěžní večeři ugriluje, uvaří a pivo načepuje policista Marcel. Ten má rád rybaření, jízdu na kole a bruslích a mezi jeho koníčky patří také vaření. Marcel je pohodář a během svého večera se i docela rozpovídá. Hosté dokonce uhodnou Marcelovo povolání. Ten se jim svěří s tím, že než se stal policistou, byl řezníkem a pracoval po světě. Velkou pozornost během šmejdění vzbudí Marcelova svatební fotografie s bývalou ženou. Marcel sází na domácí kuchyni – na předkrm připraví candáta na grilu, jako polévku pomalu tažený vývar, roštěnou k hlavnímu chodu a na závěr příjemně překvapí panna cottou. Zábavu nachystá zábavně výtvarnou a celkově hosty příjemně pobaví. U Marcela se nikdo nudit nebude.

Ve středu předvede, co u plotny a na grilu dovede, konstruktér Pavel. Ten má rád cestování a poznávání nových krajin. Baví ho fotbal, příležitostně si zahraje šipky. Od tohoto týdne očekává seberozvoj a nové zkušenosti, jak se prezentovat před novými lidmi. Pavel sice miluje pivo a grilování, ale s vařením moc zkušeností nemá. Pro mladého konstruktéra je tak účast v pořadu jednou velkou výzvou. Pavel je navíc velký stresař a v kuchyni zažívá perné chvilky. Naštěstí ho přijde podpořit jeho přítelkyně, která mu dodá jednak psychickou podporu, ale také pomůže. Pavel chce vykouzlit paštiku s pečivem, cibulačku, marinovaný steak, americké brambory a dva druhy dipů a cheesecake. Jenomže steak nakonec nebude marinovaný a dip bude jen jeden, protože ten druhý Pavel přesolí. Co řeknou hosté na pomoc partnerky Míši? Bude s tím mít někdo problém, nebo budou mít pochopení?

Ve čtvrtek téměř celé menu na grilu připraví provozní Stanislav. A samozřejmě i načepuje do půllitru to, co tam patří. Stanislav nejvíc volného času věnuje své rodině. Má rád svoji práci a baví ho esport. Standa říká, že je klidný extrovert, který má rád lidi kolem sebe. Je přátelský a snaží se zajímat o své okolí. Umí prý ale být i vztahovačný, urážlivý a občas trochu přecitlivělý. Standa hosty nepozve domů, ale do práce. Do pevnosti Křelov, kde jim připraví tvarůžkový a hovězí tatarák, jihočeskou kulajdu se zastřeným vejcem, hovězí burger se slaninou, čedarem, karamelizovanou červenou cibulkou, BBQ omáčkou a domácí tatarkou a flambované palačinky v pomerančové šťávě s čerstvými malinami a šlehačkou. Standa kromě bulek na burgery celé menu připraví venku. A bude se mu dařit. Tedy až do chvíle, než začne flambovat palačinky. Flambování se vůbec nepovede. Také Standa má rád pivo a vyzná se i v jeho čepování. Hostům se svěří se svými zkušenosti ze soutěže v čepování. Večer začne zábavou na střelnici, kde si hosté zastřílejí o hlavní výhru – o možnost vystřelit si z opravdového děla. A překvapením pro všechny bude to, že Standa je bývalý profesionální fotbalista.

Páteční vaření, grilování i piva podávání si vezme na starost jediná dáma tohoto týdne – maminka na mateřské dovolené Lenka. Ta se ve volném čase věnuje své rodině. Má ráda turistiku a jídlo. Sama o sobě tvrdí, že je přátelská a nekonfliktní a Prostřeno! je pro ni velkou výzvou, na kterou se těšila. Lenka sází na grilované krevetky se salátkem, dýňovou polévku, grilovanou vepřovou panenku s pepřovou omáčkou, bramborový ježek a mini dortík. Pánové se na Lenčino menu těší a nebudou zklamaní. U Lenky se jim bude líbit a hned to na ně dýchne pohodou domácí atmosférou. Lenka je milá a pozorná hostitelka a nebude chybět ani legrace. Zábava bude kutilská, když pánové dostanou za úkol sestavit zvláštní ptačí budku z připravených prkýnek. Lenka je mistr ve vymýšlení nových slov a během svého vaření jich také spoustu vtipných vymyslí. A u plotny se chvílemi i zapotí. Bude bojovat s korpusem na minidortíky a do dýňové polévky málem zapomene dát dýni. Lence ale nikdy za žádných okolností nemizí úsměv ze tváře, a tak z každé šlamastyky elegantně vybruslí. A jak celý týden dopadne? Kdo vyhraje?

Zdroj: FTV Prima

-reklama-