Podívejte na fotky v galerii
Podívejte na fotky v galerii
Podívejte na fotky v galerii
Podívejte na fotky v galerii
Podívejte na fotky v galerii

Prostřeno! bude tentokrát v Jihomoravském kraji, kde se o 60 tisíc a další tisíce v divácké volbě, a hlavně o titul nejlepšího hostitele, v tomto případě tedy hostitelky, utká pět odvážných žen.

-reklama-


Jako první se k plotně postaví Tereza, která pracuje jako účetní, administrativní pracovník a asistentka. Tereza je mladá, single žena, která ráda cestuje do zahraničí, sportuje a baví ji auta. Pochlubí se svou sbírkou značkových bot, která zaujme její soupeřky. Terezu do Prostřeno! přihlásila její nejlepší kamarádka, která si myslí, že Tereza by mohla se svým kuchařským uměním uspět. Tereza sází na moderní kuchyni – připraví quesadillu s domácím guacamole, pico de gallo, dýňový krém, hovězí z pomalého hrnce a sladkou tečku na konec. Uspěje Tereza s pestrou moderní kuchyní? Dámy budou mít problém, aby rozluštily, co se skrývá za záhadným předkrmem. Pochutnají si na něm? Tereza bude mít v kuchyni co dělat. Čas bude proti ní, dokáže ho nakonec dohonit? A jak si samé ženy sednou dohromady?

V úterý předvede, co u plotny dovede, zdravotní sestra Petra. Ráda jezdí na výlety, pracuje na zahradě a pečuje o akvárium. Sama o sobě tvrdí, že je klidná a nekonfliktní. A v Prostřeno! nebude poprvé, je to její již druhý pokus. Ten první jí vítězství nepřinesl, bude mít podruhé víc štěstí? Petra si ho pro jistotu pojistí tím, že svým soupeřkám o své předešlé zkušenosti neřekne. Takticky. Petra připraví paštiku z kuřecích jater, kuřecí vývar, kachní prsa, zelí, knedlík a tiramisu. Ne všechno se ale povede. Při minulé účasti v Prostřeno! ji pobavila kritika její polévky – dělala slepičí polévku z krásné domácí slepice a jeden z jejích hostů prohlásil, že polévka slepici určitě ani neviděla. I tentokrát Petra sází na drůbeží polévku, a i tentokrát se bude kritizovat. Bude vadit, že nudle nejsou domácí, knedlíky budou kupované, stejně tak bagetka. Nálada u stolu bude ale nadějná. Řešit se budou chlapi a seznamky. A ze zábavy si hosté odnesou zástěry, které si namalují pro zábavu.

Ve středu hosty k sobě domů pozve Pavlína. Ta je momentálně bez práce. Má ráda sport všeho druhu, baví ji tanec, malování a vaření. Pavlína se netají tím, že je společenská, přátelská, pečlivá, upřímná, cílevědomá, ale také pořádně tvrdohlavá. A pro své soupeřky je jednou velkou záhadou. U stolu je ji dost slyšet a všechny jsou zvědavé, jak si v kuchyni povede. Dámy Pavlínu podrobí pořádnému výslechu, bude je zajímat, proč nemá práci ani chlapa a čí je to vina. Pavlína sází na moderní kuchyni, když připraví tataráček z divokého lososa s křupavou bagetkou, krémovou dýňovou polévku, vepřovou panenku ve slanině se smetanovo-hříbkovou omáčkou a šťouchaným bramborem a malinový sorbet s kapkou prosecca a balsamico glazé.

Čtvrteční soutěžní menu připraví číšnice Anička. Tu baví pečení, vaření, procházky a čtení. A myslí si, že je upřímná, vtipná, milá a dobrosrdečná. Také Anička si troufá na moderní kuchyni, když připraví plněný věneček ricottovou pěnou a uzeným lososem, krém z pečeného česneku, domácí krutony, jako hlavní chod bude vepřová panenka v sezamové krustě, bramborový fondán, smetanová omáčka se žampióny k tomu a jako dezert francouzský větrník. Dámy budou zvědavé, jak se povede panenka. Příprava menu dá i Aničce docela zabrat a nevyhne se čekání. Kromě panenky se bude řešit, zda česnečka je dost česneková.

Páteční vaření si vezme na starost Jana. Ta se ve volném čase se ráda baví a k jejím koníčkům patří vaření. Říká o sobě, že je s ní legrace a jen tak ji něco nerozhodí. Jana sází na domácí kuchyni – připraví paštiku s domácí bagetou a brusinkami, drůbeží vývar s domácími nudlemi, závitky plněné mozzarellou, špenátem a slaninou s bramborovo-batátovým pyré, zeleninový salátek a kardinál řez na konec. Jana je zkušená hostitelka, poradí si s domácím vařením? A jak celý týden dopadne?

Zdroj: FTV Prima

-reklama-