Podívejte na fotky v galerii
Podívejte na fotky v galerii
Podívejte na fotky v galerii
Podívejte na fotky v galerii
Podívejte na fotky v galerii

Prostřeno bude tentokrát v Ústeckém kraji, kde se o 60 tisíc a další tisíce v divácké volbě utkají samí muži. Jako první se předvede Zdeněk. Hosty nebude hostit tam, kde trvale bydlí, ale tam, kde často přebývá. V chatě. V lese. Zdeněk to tam má moc rád, a dokonce si tam zřídil pivomat – tedy automat na pivo. Stačí vhodit mince a pivo je po ruce. Budou muset jeho hosté za pivo platit, nebo je sám pohostí? Zdeněk měl před časem zdravotní potíže, a tak se bál, jak to celé zvládne. A pro jistotu tedy povolal svou sestru. Ta mu nakonec nemusela pomáhat v kuchyni, ale její služby využil během večeře. Pánové jsou za dámskou přítomnost nakonec docela rádi, když už se u stoli sešli samí chlapi. Ocení Zdeňkovo menu, když připraví focacciu se sýrem, vývar s játrovými knedlíčky, vepřové na majoránce, česneku a šípkách a štrúdl?

-reklama-


Úterní soutěžní menu připraví Karel. Vyučil se jako automechanik a nyní se živí jako strojní mechanik. Mezi jeho koníčky patří hudba, vaření, rodina a rybaření. Je členem sboru dobrovolných hasičů Bohušovice. Má rád sport a zajímá ho kultura. A hosty pozve normálně k sobě domů a vsadí na moderní, převážně francouzskou kuchyni. Karel se nebojí riskovat. Jako dezert připraví věnečky, které dělá úplně poprvé. Kromě toho připraví kanapky s uzeným lososem, francouzskou cibulačku, kuřecí prso sous-vide se šťouchaným bramborem a restované žampiony na bílém víně. A jako zábava se budou malovat oblázky. Jak se to bude líbit mužské sestavě?

Ve středu předvede, co u plotny dovede, Ladislav. I když na to nevypadá, pracuje jako senior konzultant a jeho koníčkem je práce. Také rád cestuje. Láďa říká, že je trochu introvert. Netají se tím, že občas je líný a někdy umí být kousavý. Všimnou si toho ostatní u stolu? Každopádně je pro ně tak trochu záhadou, nevědí, co si o něm myslet. Vypadá jako kluk, ale hosté zjistí, že je to už táta od rodiny. Láďa sice podává tradiční českou kuchyni, ale v moderním pojetí. Salát bude čočkový, vývar kuřecí, svíčková na smetaně a čokoládový fondán. Bude se umět Láďa otáčet v kuchyni? A proč si o něm někdo myslí, že to má spočítané a taktizuje?

Také čtvrteční hostitel se jmenuje Karel. Ale aby se to nepletlo s tím úterním, nechává si říkat Kája. Ve volném čase rád jezdí na kole, má rád turistiku a výlety, a hlavně nemá rád hádky a konflikty. Kája hosty nepozve k sobě domů, ale do vypůjčeného. Ke kamarádovi. Bude s tím mít někdo problém? A jak se Kájovi povede v kuchyni? Kája se vaření nebojí a jako předkrm připraví rovnou čtyři pomazánky a další pochoutky. A co se bude řešit? Tak třeba to, že hráškový krém nebude dost zelený a vlastně ani hráškový. A také se bude luštit záhada hovězího po burgundsku. Kdo ji rozluští? Odkud tenhle chod pochází? No a zábava bude tak trochu naučná. Pánové se půjdou podívat na exkurzi do porcelánky. Vadí, nebo nevadí?

Poslední soutěžní menu připraví Petr. Ten má nejdelší vlasy, až do pasu. Petr pracuje jako promotér, pořadatel koncertů a provozní hudebního klubu. A také muzikant, sám i v jedné kapele působi. Kromě jeho práce ho baví rybaření a vaření. Mimoto je to velký lenoch a všichni jeho soupeři jsou zvědaví, jaké menu jim nakonec připraví. Spokojí se se šunkou s melounem a prostřenovskou klasikou? Panenkou se šťouchanými brambory? Kromě toho připraví brokolicový krém a štrúdl. Má tohle menu na výhru, nebo je moc obyčejné? Každopádně Petr by se výhře nebránil a už ví, jak by ji utratil.

Prostřeno! můžete sledovat každý všední den na Primě.

Zdroj: FTV Prima

-reklama-